2010-05-31
 14:06:35

Första semesterdagen...

Har alltså hittills bestått av städning.. Är nästan färdig, skulle just rensa ur mina byråer och packa upp mina kläder. Men mina tre små byråer som nu finns i mitt rum är väldigt gamla och slitna. Jag skulle imorgon ha rustat upp dom ordentligt med någon fin färg, men såg nu att det troligen är helt omöjligt att få dom att se någorlunda okej ut. Dom är gamla och slitna helt enkelt. Så i eftermiddag ska mamma och jag försöka hinna med ett besök till Ikea och inhandla nya. Hoppas vi hittar några med rätt storlek annars är det kört i mitt rum.
För er som inte har varit här så bor jag ju på vindvåningen som vi har inrett... Det är alltså snetak och högsta möjliga höjd för ett par byråer är alltså 70 cm... Hehe. Jaja..

Tänkte ta kort och visa er hur det ser ut, men nu har jag ju alltså hela rummet fullt med kläder så det känns inte som ett bra tillfälle. Lovar att visa så fort det är färdigt :) Är nöjd med övriga resultat iaf, har rensat ut en massa skit så nu är det rätt så tomt, men mysigt.
Känns extra skönt med dubbelsäng igen efter 8 månader i en 1,20 säng, och då med en galen sängkamrat (slag och sparkar) varje natt.. Hehe, trångt !!

Ska göra mig iordning nu och äta innan det blir en tur in till stan med mamma, sen träning! Efter det ska jag träffa älskling! ♥

2010-05-31
 10:32:27

Fixdag..

Vaknade inte förrens nu, riktigt skönt med sovmorgon. Och halsen känns faktiskt mycket bättre idag, så jag hoppas det håller i sig :)
Ska ner och äta frukost snart, och sen ta tag i rummet. Har även en massa ärenden i stan att fixa.. Så det blir fixdag idag, "bra" att vädret inte är på topp, för då hade jag ju velat ligga ute i solen hela dagen.
LÄNGTAR TILLS IKVÄLL :D
Ha en toppendag mina vänner så hörs vi senare ♥


Bjuder på en bild från fotbollsgymnasieresan till Spanien 2007! Små flickor... :)

2010-05-30
 22:31:18

Glad, men trött.

Jag är helt slut. Det har varit en fullspäckad dag.

Kyrkan var mysig, som vanligt. Och jag träffade inte bara Malin, utan även Stina och Alex, Ulla och Anna var också med. Så kul att träffa mina fina vänner igen :) Bestämde längre träff på tisdag!

Hann hem och började packa upp innan Karin kom, det var kul att träffa henne igen. Men jag är helt svullen i min hals igen och har riktigt ont och jag var så trött efter dagen så jag var verkligen världens sämsta sällskap. Behöver sömn i min säng och en liten sovmorgon imorgon tror jag.

Imorgon är det ju dags för fotbollsträning igen, lite nervös är jag ska jag väl erkänna. Har inte tränat på länge nu eftersom jag varit sjuk, och innan dess var jag ju verkligen inte vältränad någonstans.
Hoppas verkligen det går bra.

Mitt rum ser ut som fan just nu, hann som sagt börja möblera om här lite och packa upp, men halva rummet ser ut som kriget, plus att det står massa kartonger och väskor nere i hallen som är oöppnade. Så jag har att göra imorgon..

Nu ska jag iaf sova. Natti natti ♥


Mina tjejer på K-J förra året!

2010-05-30
 17:10:18

Hemma!

Så sjukt skönt att kliva innanför dörrarna vid fyra.. Resan gick jättebra, hyresvärden kom förbi vid kvart i åtta imorse och sen åkte vi från Oslo vid åtta. Skönt att vara hemma såhär tidigt :)
Nu har vi lastat in all packning från bilen (som förövrigt var helt full), och jag har hunnit ta mig en dusch. Nu ska jag göra mig iordning lite snabbt för om en halvtimme ska jag iväg till kyrkan på gospelkonsert, och förhoppningsvis möta upp Malin :)

Ikväll kommer Karin hit några timmar, men skriver kanske några rader lite senare om jag orkar. Är helt slut efter en dag i bilen! Nu måste jag skynda vidare. Puss ♥

2010-05-29
 23:39:28

(Perfekt) sista dag!

Börjar ni märka ett sammanhang på dom sista dagarnas rubriker? ;)
Ja idag var alltså sista dagen i Oslo! En alldeles perfekt sista dag.
Solen var framme (nästan) hela dagen, regnade ett par gånger, men vi lyckades matcha in dom perfekt när vi var inomhus och åt.. Hehe :)

Dagen började iaf med ett mycket mysigt besök hos Kirsten! Det bjöds på fika och mycket prat i hennes härliga lägenhet. Sedan tog vi tunnelbanan in mot stan igen och gick ner till Aker brygge och precis då så sken solen som bara den, så vi satte oss på trappan och tittade på utsikten över vattnet. Sedan blev det lunch på en av uteserveringarna på Aker brygge, solen sken och vi satt och njöt av maten och vädret, tills det helt plötsligt alltså vände till regn. Vi fortsatte iaf vandringen mot domkyrkan och sen slottet. På vägen tillbaka till vår lilla lägenhet hittade vi världens mysigaste fik på en bakgård där vi satt och återigen njöt av underbart väder :)

Sedan blev bilen hämtad och vi packade in väskorna och kartongerna som blev kvar sen turen som Kim gjorde hem igår, och även vår lilla frys. Hehe, kvar är nu bara tvn och våra småsaker som är kvar här.
Vi var ju även tvungna att ta en tur ner till fina Vigelandsparken där vi stannade lääänge och tittade på alla statyerna. Sen såg vi att det var en teatergrupp som spelade teater och sprang runt i parken och publiken hängde efter. Väldigt mysigt så vi stannade och tittade ett tag :)
Blev ju även en liten pratstund hos Evelina och Rickard, och en ledsam hejdåkram. Men vi ses ju om några veckor hemma i Kalmar på deras semester :)

Nu tittar vi på melodifestivalen och sista röstningen. Vi hejar på Danmark eller Tyskland och just nu ser det väldigt bra ut för Tyskland :)

IMORGON ÄR DET ÄNTLIGEN HEMFÄRD !!!! :D


Kommer sakna dig Evelina !! ♥

2010-05-28
 23:26:32

Sista städningen :)

Har haft fullt upp hela dagen! Mamma kom precis när jag kom hem från jobbet, så det var bara att möta upp henne. Sen tog vi tag i sista städningen och jag diskade allt som står i våra skåp och det är en del ska jag säga... Men nu är det färdigt så på söndag morgon är det bara att dammsuga det sista så är det färdigt. Har tom packat ner tvn i sin lilla kartong :)

Efter städningen tog vi en dusch och sen satt vi någon timme och pratade i soffan, sen var det ju dags att möta upp moster Mia vid bussen!
Maten påbörjades direkt när vi kom hem, dvs vid tio. Precis som vanligt när vi i vår familj ska laga middag..
Nu är vi väldigt mätta och glada, och det är dags för sömn.
Imorgon bitti ska vi vara hos släkting Kirsten klockan tio för morgonfika! Sen är det fullt upp hela dagen..

Nu är det sovdags. Natti natti ♥

2010-05-28
 11:30:54

Sista gången.. Sista dagen

Idag ær jag glad. Det var idag sista gången jag behøvde bæra och tråckla in alla baguetterna i bilen. det var sista gången jag var tvungen att køra bakom ett pucko i trafiken. det var sista gången jag behøvde stå i dom førbannade køerna. det var sista gången jag var tvungen att stå och vænta på att vaktis ska øppna en av skolorna.
Allt jag har hatat i två månader var idag charmigt.

Men det ær lite sorgligt, før sista dagen på jobbet betyder sista dagen med alla toppentjejer. Særskilt min Bonnie :)
Så vi ær lite ledsna hær idag.

Mamma ær på væg, lillbilen ær packad, Kim åker om två timmar, jag har TRE timmar kvar på jobbet. Och efter det behøver jag aldrig mer træffa dom hær tjattanterna till lærare och trøga høgstadieelever. Kommer dock sakna alla goa elever också :)

Jaja. Nu ær det hamburgerførsæljning på toppnivå som gæller. Hørs senare ♥
2010-05-27
 19:24:11

Sista kvällen..

Hallå!
Blev så glad när jag fick se min röda lilla stjärna stå där på tågstationen och vänta på mig! Där stod även en nysnaggad bror och väntade, lite oväntat! Inte att han stod där och väntade, men att han var nysnaggad.... :)
Hann iaf med det tidiga tåget, så var där ute redan vid fyra. Sen körde vi hem och lämnade Johan i Son och sen tog jag bilen och körde mot storstan igen.
Efter en liten felrunda kom jag till Oslo vid fem, och då stod Kim ute och väntade med packningen. Nu är bilen proppfull, och bara två kartonger och en väska har vi kvar till vår tur på söndag. Men vi ska ju även ta frysen och två tv med oss (en är världens minsta som vi hade här en vecka men sen fick panik på) så det blir nog fullt ändå.. 

I bilen in mot Oslo ringde även min kära Karin och höll mig lite sällskap :) Fy fan vad jag längtar hem nu! Men bara tre dagar kvar :D

Nu har vi precis ätit god middag, och Kim står och diskar för fulla muggar. Ska ta tag i den sista städningen nu med, för klockan 8 kommer ju hyresvärden och ska titta in. Får hoppas allt går bra :)
Ha en mysig kväll. Det är ju sista kvällen för Kim i Oslo så vi myser nog till det med en film sen tror jag :)

IMORGON KOMMER MAMMA :D

2010-05-27
 14:55:21

Bråttom bråttom

Har precis kommit innanför dörren efter jobbet, och ska springa iväg till tåget ut till Son nu. Har jag tur hinner jag med tåget som går vid tjugo över, annars går nästa tio i. Var tvungen att gå in på netbanken och se så jag har råd med tågbiljetten bara :)
Tog med mig gps:en från jobbilen, så jag inte kör fel på vägen in till Oslo igen. Hittar ju när jag är här, men är lite osäker där ute i Son..
Johan ska komma och möta mig vid stationen så jag hoppas han är där i tid ;)
Hörs senare ♥
2010-05-26
 19:54:50

Nöjd och glad.

FY FAN VAD TRÖTT JAG ÄR! Blev färdig med städningen runt sextiden, och då var middagen färdig. Blev spagetti och köttfärssås idag (som igår..) haha. Vi måste ju tömma förråden, frysen och kylen. Och köttfärs och pasta har vi massor av!
Nu är det iaf städat och fint, och färdigpackat. Så nu står alla flyttkartongerna precis innanför dörren så det bara är att bära ner allt imorgon.

Blir ju en utflykt för min del imorgon. Haha. Skulle ha fått låna Rickards bil och kört ut till Son ikväll och hämtat min bil hos Johan.. Men det gick tydligen inte eftersom han inte kommer till jobbet imorgon då, så jag får ta tåget ut imorgon direkt efter jobbet. Går nog bra, men sjukt dyrt.. Jaja.
Sen när jag kommer hem är det bara att packa ner grejerna, så det är tomt på kartonger imorgon kväll när hyresvärden kommer.

Jag älskar att ligga i soffan och ha en nystädad lägenhet runt omkring mig. Och idag slog jag även till stort och packade ihop tvbordet, och bytte så nu har vi ett vitt tvbord istället för det svarta. Blev mycket snyggare så nu ångrar jag som fan att jag inte gjort så innan ;)

Funderar på att sätta på en film och ligga och njuta lite. Kim stack precis iväg till Andreas & co, jag och Evelina funderade på en prommis men vi orkar inte. Hehe. (Såg även att Kim köpte med sig en påse chips hem efter jobbet, så den är nog tom när han kommer hem.. Måste ju tömma alla skåpen på mat nu innan vi flyttar...)


Gammal bild från Gran Canaria

2010-05-26
 12:40:42

Städa..

Hej!
Nu är jag precis hemkommen från jobbet. Skönt att sluta tidigt men har världens klump i magen ändå, för nu ska jag STÄDA. Kul!
Solen skiner som fan ute och det är jättevarmt så hade helst bara satt mig ute på balkongen och stekt lite. Är ju helt kritvit och hade varit gutt med liite färg..

Men men. Får helt enkelt städa på fort som fan nu så kanske jag iaf kan äta kvällsfikan på balkongen? Haha.
Blä. Hörs senare ♥

2010-05-25
 21:17:11

Melodifestival?

Var en diskussion på radion idag om vad man tycker om melodifestivalen. Och jag kunde fan inte bestämma mig då. Men nu sitter jag banne mig framför det ändå... Haha.
Alltså jag tycker det är lite mysigt med själva grejen, det är tradition liksom. Men kan ju inte säga att kvaliteén är särskilt hög. Och eftersom vi ska se finalen på lördag, med mamma, moster Mia, Emma och hennes familj, så får man ju hänga med lite :) Dessutom är det ju i Oslo så då är det ju lite kul...
Kim tycker det är dödstråkigt så han har väntat med disken för dagen, och att börja packa så han kan göra det nu. Haha.

Någon som tycker melodifestivalen är BRA? :)




Hörde precis Kim nynna med lite i en av låtarna.. Visste att han var en liten schlagerfantast 
innerst inne..  Hehehe..

2010-05-25
 18:34:38

Lite deprimerad..

Ja för idag har jag packat. Jag har laddat upp hela dagen för att packa hela kvällen. Och det tog en timme?
När jag var färdig tittade jag på min patetiska hög som skulle föreställa mitt liv under 8 månader. Visst, har redan skickat hem typ 4 väskor med skit, men hallå?
Fick ihop fyra lådor. Och då är mina kläder inräknade.
Har en liten skara kläder som jag ska använda nu under mina dagar kvar i oslo. Plus då duschgrejer och sånt. Men lägenheten är nu tom på grejer, och imorgon ska jag sluta någon timme tidigare för att åka hem och storstäda hela lägenheten, för på torsdag kommer vår hyresvärd hit och ska titta så allt är okej, och sen ska Kim och hon till banken på fredag morgon så vi får tillbaka våra pengar :) Hoppas hoppas att hon tycker att allt ser okej ut :)
Nu orkar inte jag skriva mer, sitter på Kims dator och han har någon jävla inställning så under varje ord man skriver blir det rött, som när man skriver på works och stavar fel.. Sjukt irriterande och jag ser ju inte vad jag skrivit..
Uppdaterar nog lite senare :) Puss! ♥ FYRA DAGAR KVAR!


Kom på att jag inte lagt upp några bilder på vår lägenhet, så bjuder på bilderna som var på annonsen. "Vardagsrummet" är dock mycket mörkare och helt annorlunda möblerat i verkligheten. Men vi har det mysigt ändå :) Här är köket!




Balkongen


Köket igen :)


Har mycket större soffa och soffbord som tar upp hela rummet typ..


Badrummet


Badrummet igen.

Nu ska vi vila lite :)
2010-05-24
 16:38:22

Nikon D3000 :)

något jag bestämt mig för att köpa direkt när jag kommer hem är en systemkamera. och nu har jag suttit en stund och tittat ut lite olika, och jag tror att jag har bestämt mig :)
men jag är ju verkligen ingen expert på sånt här, så om någon av er har några synpunkter får ni gärna skriva en kommentar :)

har iaf "bestämt" mig för en Nikon D3000, man får den på siba för 4490 och då ingår en väska och 2GB minneskort.

Jag hoppas verkligen att jag ska bli nöjd med mitt köp och att det är en bra kamera :) är ju som sagt ingen expert så jag vill bara ha en enkel bra kamera och det ska denna vara har jag läst.. :)
ska bli kul och jag längtar tills jag köpt den! hehe.



just nu ligger vi i soffan halvdöda, kim har också blivit lite sämre nu stackarn.. vi har iaf ätit världens brakmiddag och vi tog oss ut på en promenad innan och handlade lite mat och massor med frukt! köpte bl.a mina jordgubbar som jag längtat så länge efter :D
snart ska kimsing spela pokerturnering och då blir det tv och film för mig resten av kvällen (förhoppningsvis, för det betyder att det går bra, hehe)

ha en trevlig kväll, så hörs vi kanske senare eller imorgon! Puss ♥

2010-05-24
 10:23:37

Ett riktigt liv, tack.

Önskar jag kan bli frisk så jag kan vara med mina fina vänner nu sista lediga dagen.. Men det ser inte ut som att jag ska bli det. Imorgon är det dessutom jobb igen och jag vet inte om jag orkar jobba. Piss.

Igårkväll orkade jag inte göra någonting, eller jo jag gick ner till kiosken här nere och köpte mig en glass och en påse chips. Sen la jag mig i soffan igen med täcket och satte på Alice i underlandet.
Tyckte den var rätt mysig :)
När den nästan var slut kom Kim hem från killarnas fisketur. Hehe, det hade nog inte gått så bra för dom. Rickard hade fått tag i två fiskar och en anka, Jeppe hade fastnat i en boj och jag vetifasen vad dom hade gjort. Hade vart kul o se det där alltså..

Jag är så förbannat sugen på att skaffa oss ett "riktigt" liv nu. I kalmar, med jobb och en fin lägenhet. Börja leva ett "normalt" liv. Vi har ju verkligen haft det kul här också, men det känns så tillfälligt att man inte riktigt kan leva avslappnat, man bor i en lånad lägenhet med lånade möbler. Man jobbar och sover, känns det som. Förutom nu sista månaderna när vi faktiskt har hittat på massa saker efter jobbet, men jag saknar ändå det "normala" livet hemma, med träning och alla mina underbara vänner och familj.. Att man kan planera in roliga saker och man har tider att passa. Det längtar jag efter :)
Jag hoppas så himla mycket att både Kim och jag kan få ett fast jobb och att vi hittar en lägenhet som vi trivs med. SNART!

Nu ska jag få i mig lite frukost. Tror det får bli lite gröt idag med. Gottgott :) Puss ♥



Fin älskling när vi åt middag i sjöstugan förra sommaren :)

2010-05-23
 13:35:38

Present

Har idag satt mig ner och grejat med vår present till mamma! Hon fyllde ju år när vi var i thailand och om några veckor ska hon ha sin fest! Så vi syskon har väntat med vår "stora" present till det! (Gav ju henne några små i thailand..)
Jag tror hon kommer bli superglad !! :)

Jag mår riktigt kasst idag. Trist, för det börjar bli finare väder ute nu. Men jag orkar inte ens ta mig ur sängen. Tur att vi är lediga imorgon med så jag får en extra dag att kurera mig. vill ju kunna jobba dom fyra dagarna jag har kvar nu på jobbet!
Men blir det inte bättre under dagen idag ska jag nog ta och ringa någon sjukvårdsupplysning och kanske få något tips, för så här orkar jag fan inte må.
Det ser verkligen förjävligt ut här hemma, massa smutstvätt och disk överallt. Eftersom det kostar att tvätta i vår tvättstuga och vi har noll kronor på tvättkortet har jag fått tillåtelse att tvätta både hemma hos Andreas och Jeppe, och Evelina och Rickard. Men när vi har varit där nu i helgen har vi ju självklart glömt tvätten, plus att ingen av oss har orkat ta tag i det ordentligt.
Funderar nu på om vi behöver tvätta mer den här veckan, vi klarar oss nog egentligen tills på söndag när vi ska hem.. Jaja, vi får se. :)

Nu ska jag nog sätta på en film och vila. Puss ♥


Min fina mamma i Thailand :)

2010-05-23
 11:08:00

Glad!

Nyss vaknat, kollar ut genom altandörren. Och det är halvmolnigt.. Hade hoppats på solsken som bara den idag så man kan njuta av solen när man är ledig! Jaja. Kanske blir bättre längre in på dagen :)

Idag är jag glad! Om en vecka exakt sitter jag i bilen på väg HEM! Det är helt toppen :)
Men jobbigt när man tänker på allt som måste göras denna veckan. Städa, packa, hyresvärden ska komma hit och se hur vi har skött oss, vi ska till banken och få ut våra pengar.. Hämta bilen i Moss.
Blä.
Jag håller tummarna så jäkla hårt för att det ska vara fint väder när jag kommer hem! Jag är helt kritvit och jag vill inte se ut sån här på alla studenter och grejer som ligger inplanerade i kalendern :)
Har ju fem veckor där jag ska sola järnet är det ju tänkt! Och där ingår en vecka i Egypten med min älskade Karin!

Lycka till alla liffenbrudar som ska spela match idag! Tänker på er! ♥


Vid någon av våra tre smålandscupvinster! :)
Kan vara 2008?

2010-05-22
 23:31:39

Största problemet med att bo i norge..

Kim skulle ju kolla på speedway idag var tanken, och eftersom jag inte var pigg och inte orkade hänga med mina kära vänner var även tanken att jag skulle kolla på speedway. Så vi laddade med en film i soffan och sen satt vi och väntade in speedwayen. Klockan räknade ner på tvn, tre, två, ett.. Svart.
Japp. Eftersom den visades på svt 24 och vi inte har denna fina kanal så kopplade vi in datorn till tvn och skulle se det på svt play. Men då funkar alltså inte detta eftersom vi är utanför sveriges gränser.

Nu kanske inte ni tycker att detta är ett jätteproblem att vi missade speedwayen och det var det väl inte heller för min del. Men för er som bor i sverige och aldrig har varit med om detta förstår inte känslan när denna text kommer upp på skärmen.
Jag har inte kunnat se Idol, Lets dance eller något annat program som visas på fyran under 8 månader! Vissa program går iofs att se men jag vågar inte längre ta chansen då jag blir så besviken när det inte går. Detta är förjävligt för oss svenskar som försöker hänga med någorlunda i tv-världen i sverige.

Fast nu är det ju så att norskarna älskar oss svenskar så mycket så dom visar ändå alla program. Nu har ju svenska hollywoodfruar visats här för ett tag sen, nu ska den nya omgången visas. Luksusfellen (lyxfällan översatt för er trögingar..) sverige har visats ett tag nu. Ullaredprogrammet visades för ett tag sen m.fl..
Det är ju kul på ett sätt, förutom att dom programmen som visas är gamla program som vi såg i sverige på den tiden man bodde där.

Detta är ett stort problem för mig och många av mina vänner. JAG LÄNGTAR TILLS JAG KAN SE PÅ VILKEN KANAL JAG VILL OCH ALDRIG MER BEHÖVA SE DENNA SJUKT DISKRIMINERANDE TEXT.
Jag är värd att få se speedway om jag vill.



Ps. Grattis till min fina vän Stina som fyller år idag! :)
Ps 2. Kim tittar nu på reprisen av speedwayen som visas på svt 1.
Lyckan är total, fyra timmar senare. Nu ska jag sova.

2010-05-22
 15:37:52

Trött, som vanligt...

Jag är helt slut. Gick hem från Evelina och Rickard vid elva igår för jag höll på att somna. Somnade en timme när jag kom hem sen låg jag vaken till två, halv tre. kan inte andas och inatt mådde jag illa bara för att jag hade så ont i halsen.
Somnade iaf om och vaknade vid tio. Gjorde lite gröt till frukost och satte mig ute på balkongen någon timme, sen kom Emsen och vi gick hem till Jeppe och la oss på deras balkong istället. Hehe. Men sen gick solen i moln så vi ringde Evelina och Rickard som precis skulle in till stan så dom hämtade upp oss med bilen och så åkte vi in dit. Jag har känt mig som en zombie hela dagen och gör fortfarande. Kom hem precis och tänkte sätta mig ute på balkongen igen en stund, sen får vi se vad som händer ikväll.
Sommarn har verkligen kommit till Oslo! Har gått med linne och shorts idag och då har inte ens solen varit framme hela tiden :)
Hoppas på sol imorgon och måndag när vi är lediga och allting är stängt så man kan ligga och pressa och softa hela dagarna :)

Puss och kram ♥

BARA EN VECKA KVAR TILL FLYTT !!
2010-05-21
 17:10:19

Sommarn har kommit !!!

Idag är det sjukt varmt ute! När jag kom hem låg jag och sov några timmar sen gick Kim och jag ut och satte oss på balkongen. Höll på att svettas ihjäl!
Efter någon timme ringde Evelina och Rickard och frågade om vi ville med till Frognerparken, och självklart ville vi det :) Så vi mötte upp dom och gick ner och satte oss. Men då kom ju självklart massa moln fram, men det gjorde verkligen ingenting för det var supervarmt ändå!
Nu har jag precis duschat och håller på och äter lite, killarna är iväg och spelar tennis och jag, Emma och Evelina ska till Ikea och mysa! Sen ikväll blir det grillning hos E och R. Mysfredag!


Vigelandsparken för några helger sen! 

2010-05-21
 10:07:39

ær det ens lagligt?

jag tror inte det ær lagligt att gå upp såhær tidigt. klockan ær nu 10 och jag har varit uppe i 7 timmar. jag ær så trøtt så jag vet inte vart jag ska ta vægen!
sov dessutom inget bra dom timmarna jag fick, vaknade och trodde att jag førsovit mig hela tiden. enda gången det var vært att vakna nær jag fick sms av min bæsta væn karin (01.00...)! blev så glad, saknar dig!

får iaf sluta om några timmar, och då ska jag hem och sova! ska bli skønt med helg och vi ær ju lediga på måndag också så det ær underbart!
vi har bestæmt oss før en vældigt lugn helg, dels før att det var rætt myckt førra helgen och att ALLA ær sjuka. om vi orkar ska vi ha myskvæll hos evelina och rickard ikvæll iaf. ska førsøka ta tag i packandet och stædandet i helgen också. flyttar ju snart :D

hoppas ni mår bra allihopa och ær lite piggare æn mig.. (får gærna pigga upp mig med en liten kommentar...:) )

klem klem ♥ (norges fulaste ord, enligt mig...)

2010-05-20
 20:26:50

03.00 ???

Jävligt trött och förbannad på vår hyresvärd just nu. Skrev ett sms igår som det tydligen ska ta mer än ett dygn att svara på. Hur svårt kan de va?!
Vi måste bestämma en träff med henne nästa vecka, för att gå till banken och fixa ut våra depositionspengar, annars kan vi inte få ut dom eftersom alla tre måste vara med när pengarna tas ut och Kim flyttar på fredag och jag på söndag. Plus att hon måste komma hit och kolla så att allt är okej i lägenheten innan.
Hur tänker människan?! BLÄÄÄÄ (har dessutom ringt utan att få svar, som vanligt...)

Jaja. Idag har jag iaf jobbat, fick tillåtelse att sitta i kassan hela dagen och bara chilla. Och jag orkade inte göra så mycket mer heller, åkte hemåt vid tjugo över två. Kimsing var dålig idag och var hemma, så sen dess har vi bara tagit det lugnt. Andreas var här en sväng och kollade på hockeyn, han har varit hemma sen i tisdags. Alla är verkligen sjuka nu.

Och det märker man särskilt på jobbet. En var hemma idag, Bonnie och jag är hängiga båda två, Evelina fick feber inatt och blev jättedålig.
Och eftersom Evelina har stått uppe hela nätterna och gjort baguetterna denna veckan så skulle vi inte haft någon där inatt. Men då kom chefen på den storartade idén att jag och Evelina skulle stå där tillsammans och hjälpas åt!
Ville ju inte tvinga Evelina stå där hela natten själv, så ställde upp.
Så inatt ska jag gå upp klockan 03.00 och hämta upp Evelina vid 03.30 för att ställa oss och göra 400 baguetter på tre timmar. Som tur är så går tiden jäkligt fort när man smörar (har ju gjort det förut...) och jag får sluta efter lunch imorgon.
Hoppas bara jag kan somna ikväll så det blir några timmars sömn så får jag ta igen resten imorgon...

Kim och jag har iaf varit och hämtat hit bilen nu så jag slipper gå den biten inatt och hämta den, så nu står den nästan utanför huset :) Fick även med oss lite tröstgodis som vi kan ha ikväll, vi är ju båda små sjuklingar..

Nu blir det vila i sängen, kanske kan somna till en stund.. :) Har ni det bra hemma? Puss ♥


Evelina och jag i slottsparken för ett tag sen :)

2010-05-19
 21:33:40

17 maj.. Lite för sent?

Hej!
Hade tänkt berätta för er hur vi firade 17 maj, alltså själva dagen, "firandet" har ni redan fått höra lite om :)

Vi var ju alltså ute på söndagen och kom hem vid fyratiden allihopa. Min klocka ringde sen vid åtta och det var bara att gå upp och göra sig redo för en.... JOBBDAG!
Japp. Jag jobbade 17 maj.

Sjukt trött gick jag iväg till tunnelbanan vid nio och åkte in till stan, kände mig riktigt mobbad. För det var jag (med mina vanliga kläder) och fullt med norskar och deras folkdräkter. Inte en själ inom flera mil hade vanliga kläder (typ).
Kom iaf till jobbet och där fann jag Matilda och Ewelina i vanliga kläder, vilket gjorde mig lite lättad. Hehe.
Vi gjorde iordning vår lilla kiosk utanför den vanliga kiosken med korv, läsk, is (glass för er obildade svenskar) och lite smått och gott.

Men efter ett tag märkte vi att ena korvbyttan inte fungerade? Så vi hade alltså en laddning med korv som var halvfärdiga när vi öppnade, och den andra med kalla korvar. Så vi fick improvisera och tömma det kalla vattnet och hälla i kokande vatten som vi fick ta från kaffemaskinen. Och så fick vi alltså fortsätta varje gång vi skulle göra nya korvar.
När vi alltså löst det lilla korvmisstaget tog växelpengarna slut (jippiii) så jag fick ringa chefen som fick komma till räddning med två stora påsar med växel.
Vädret som ju hade varit kasst dagarna innan var faktiskt helt okej. Inget regn på hela dagen, inte heller sol, men något mellanting. Kul för dom som faktiskt fick se 17majfirandet...

Ja, jag är inte bitter. Vi hade det helt okej! Timmarna gick fort och vi fick ju faktiskt se den "lilla" paraden som var vid aker brygge.
Och när klockan var halv två fick jag sluta och började vandra ner för trappan mot aker brygge, samtidigt som jag försökte ringa Evelina, Emma och Jossan. Jag ringde bokstavligen alla tre, typ 100 gånger, men det var precis som på nyår. Det gick inte att ringa. Och med fullt med folk i hela stan kändes det rätt så omöjligt att på något sätt hitta dom. Jag började känna att denna dagen bara kunde sluta med en sak, soffan.

Men så hör jag en liten fin röst klinga: Åsafisen? Och det var som om Gud sände dom till mig, för rätt framför mig går Evelina, Rickard, Emma, Jossan, Tim, Annie och Rune. Hallå, vad hände?! Jag möter alltså mina fina vänner mitt i min förtvivlan och ensamhet.
Nöjd över guds räddande av mitt 17maj firande vandrade jag tillsammans med mina vänner mot aker brygge, igen. Vi tittade på allt folk, och ja det var mycket folk. Vi hittade en kille som jonglerade med sånadärbrinnandegrejer och Jossan hade kommit till himlen. Det var som att se en liten flicka få sin första docka på julafton.... Iallafall, efter en stunds tittande på killen (som faktiskt var väldigt duktig) gick vi vidare och jag köpte mig lite mat. Och den kön var inte att leka med...
Sen vandrade vi vidare och hittade till slut en sittplats, där vi slog oss ner. Och när vi väl satt oss, så var vi fast. Det var skönt väder, och vi hade gott sällskap. Tills en kille tyckte det var roande att komma och störa oss mitt i vårt "bakishäng". (Sjukt att man kan bli bakis typ 6 timmar efter att man vaknat??)
Killen hade iaf kul, vi hade inte lika kul men inte gick han för det.
Efter ett tag så förstod han nog att vi inte tyckte att hans "satsa, ni kan"-peppande var särskilt peppande en dag som denna gick han och hans vän och lämnade oss i fred.

När klockan närmade sig fyra gick vi tillbaka till rådhusplassen där vi skulle se Alexander Rybak. Fick vi se honom? Nae. För konserten visade sig vara en skolkonsert. Alltså massa små skolelever som skulle visa hur duktiga dom var på fiol och balett, och Rybak skulle avsluta denna fina konsert. Där står vi alltså, inklämda bland en massa folk, orkar knappt stå på våra ben och vi inser att detta absolut inte är något för oss att se denna dag. Så vi börjar trycka oss ut ur klungan av folk vi precis har tryckt in oss i.

Sen går vi hem. Trötta, men nöjda. Jag fick se en massa folk i folkdräkter, en himla massa korvar, och nästan en Alexander Rybak.


Folket börjar samla sig vid Aker brygge för den "lilla" paraden.


Lite mer folk börjar samla sig vid Aker brygge för den "lilla" paraden.


Ännu mer folk börjar samla sig vid Aker brygge för den "lilla" paraden.


"Hansomjonglerademedbrinnandegrejer"


En överlycklig Josefine.


Kul att någon är intresserad av att jag tar kort?


Lite bättre, tack.


Pigga tjejer.


Nu över till ettkortpåvarjegängmedlem
Vi börjar med Annie.


Emma


Josefine


Tim


Rickard


Evelina (som ganska bra gestaltar våra rätta jag denna dagen)


Och sist, men inte minst, Rune.

Nu är det dags för paradise hotell, och sen SOVA. Natti natti ♥

2010-05-19
 13:40:25

Greyson Chance

denna killen kan sjunga!



killen är född 97 och är 12 år !!!!
jag är typ kär

2010-05-19
 13:05:52

Sjukling

Ja, jag är sjuk! på eftermiddagen igår började jag känna mig riktigt hängig och huvudet bara dunkade. När jag kom hem blev jag riktigt dålig och mådde illa som fan.
resulterade i ett jäkla spring mellan sängen och toan, sen när kimsing sprungit ner och köpt tabletter till mig yrade jag mig till sömn.
eftersom även bonnie på jobbet är sjuk fick jag gå upp imorse och köra maten. gick sådär, hehe. blev helt svimfärdig och mådde illa. kom iaf hem vid nio och somnade bums och vaknade nu vid halv ett. huvudvärken är lite bättre men har fortfarande feber.
hoppas verkligen jag kan jobba imorgon, för missar ju så många dagar i maj pga röda dagar. behöver ju pengarna i sommar när jag är ledig!

nu ska jag se om jag orkar ta mig upp och göra mig något litet att äta. hörs senare ♥

2010-05-17
 19:33:39

Fest hela helgen

Åh, har haft helt fullt upp och har inte orkat sätta mig att skriva ner allt.

Johan, Olle och Emelie kom ju iaf i lördags! Vi var själva i en timme ungefär innan dom dök upp! Emelie skulle på bröllop nästa helg så vi gick ut på klänningsjakt i Oslo! Tyvärr hittade vi ingenting och efter ett par timmar så var vi trötta och gick hem.
Sen tog jag en snabbdusch och gjorde mig iordning och sen drog vi ut allihopa för att möta upp hela gänget för en middag på Yayas! Jättemysigt var det, och vi var 16 pers :)
Efter middagen gick vi hem till Evelina och Rickard och fortsatte festen. Johan & co drog till en annan fest i 10 min, men kom tillbaka efter att polisen förstört den andra festen ;)

Emelie lärde oss Beat it-dansen, så vi drog en uppvisning för hela gänget (och det var helt fullt i E & R lägenhet) vilket uppskattades! Johan och Olle är ena hejare på att dansa dom. Är lite förbannad på mig själv att jag inte filmade detta underbara ögonblick... :)

När klockan närmade sig halv ett skulle dom andra in till stan, men Kim och jag var inte alls sugna på två Yatsikvällar i rad (Eftersom vi var där igår med) så vi drog hem och sov. Vilket var riktigt bra gjort för igår var det fest !!! O fy fan vilken kväll :)
Skönaste kvällen på länge!

Eftersom Johan & co var ute på lördagen och vi har haft besök i flera dagar så var vi väldigt trötta igår och det ösregnade, så vi tog en heldag i soffan/sängen med film! Vi planerade in ett besök på Colosseum, biosalongen bakom huset, men vi orkade inte ens ta oss dit!
Så på eftermiddagen tog vi oss varsin dusch och gjorde oss iordning för ännu en fest. Sen tog vi oss bort till Andreas, Jeppe och Basse där det redan var fullt med folk och folket fortsatte att strömma in!
Det var länge sen jag hade så kul på en fest, riktigt lyckat! Och kvällen fortsatte på Yatsi där vi öste rejält innan det var dags för taxi hem!

Har hänt en massa kul detajler i helgen men jag orkar inte skriva mer än så här. Skriver ett inlägg lite senare om dagen idag. Men nu måste jag vila.. :)
Lägger upp lite bilder från helgen iaf..


Bjuder på en bild från middagen i lördags...
"Är man på thairestaurang ska man äta med pinnar..."




Vill demonstrera hur det sett ut i vår lägenhet dom senaste dagarna..


Kärleksparet :)


Basse med middagen för kvällen..


Evelina bjöd på ännu en sovrumsbild för oss..


Gillar att det nu är ett nytt kärlekspar i stan.. ;)


Sista bilden för kvällen..

Nu ska det komma upp Oslobilder på facebook med
tänkte jag när jag ändå är igång! :)
Ha det gott så länge ♥

2010-05-15
 13:26:14

Folk åker, folk kommer...

Nu är vi ensamma igen. I max 1 timme, för sen ramlar det in folk från Moss. Johan, Olle och Emelie ska komma hit och bo här tills måndag. Så det blir lite snabbstädning nu för att återigen flytta bort bordet och bädda sängar på golvet ikväll.
Det är kul med gäster! Men ska bli skönt att få bo själva nästa helg igen :)

Igår när jag kom hem från jobbet, så la jag mig och vilade en stund för att få bort den värsta huvudvärken. Sen tog jag mig en dusch och så kom Kim hem från jobbet och familjen Jensen kom hem för en snabblunch. Sen tog vi oss ut i Oslo! Vi gick till slottet, för att kanske få se ett vaktbyte, men det fick vi inte denna gång heller.. Sen gick vi till Aker brygge och köpte oss en glass i solen och mös på trappan ut mot vattnet :) Jättemysigt! Ska ni till Oslo någon gång måste ni åka dit !!!
Sen bokade vi bord på restaurang på kvällen och vandrade vidare mot Oslo city där fotbollsbutiken och BR leksaker låg högt på listan.
När vi sen skulle tillbaka till Aker brygge för restaurangbesöket så var vi så trötta i våra ben efter all vandring så vi tog trikken. Det var en väldigt mysig dag som avslutade med god mat på restaurang och sen en film hemma i soffan! Vi hade några trötta pojkar som somnade nöjda och glada med godis i magen också :)

Imorse tog vi en liten sovmorgon, och sen började lekandet. Kims lillebröder tycker det är väldigt kul att hoppa och leka med Kim. Gulligt.
Men nu har dom alltså begett sig mot Göteborg för liseberg imorgon och nu vilar vi för fullt. Ikväll blir det återigen ett resturangbesök, men denna gången med hela oslogänget! För på tisdag flyttar Jossan och Tim hem till Kalmar, sen får vi se vart kvällen tar oss. Nu ska jag vila en stund innan det är dags för lite dammsugning och städning och sen ta emot våra nya gäster!
Ha det bra ♥


Johan och jag i Thailand 09

2010-05-14
 10:16:13

bitterfitta...

inatt har jag inte sovit ett skit. jag har varit varm och frusit i omgångar och haft værldens huduværk. trodde helt seriøst att min huvud skulle sprængas. blev några tabletter inatt men inte hjælpte det ett skit :(
så jag var lagom glad nær jag vaknade idag. då børjade jag dessutom må illa. fick iaf i mig lite yoghurt och drog mig ivæg till jobbet.
ja, och det var ju ganska så onødigt det.. har haft øppet i en timme och 7 mn nu och jag har inte sett en mænniska. vem var idioten som sa till min chef att skolan ær øppen idag?!
har ju gjort 9 panini (varav 1 fick bli min frukost), 18 bullar och två sallader. plus dom 10 baguetterna malin gjorde till mig imorse.
VAD FAN GØR JAG HÆR?????

ja, och kims familj kom ju igår. så jag skulle ha møtt upp dom nu vid elva nær jag slutat men nu måste jag hem och sova istællet. kim slutar vid 1 så då får jag pallra mig upp och gå med honom och møta upp dom. som tur ær så finns det værldens størsta lekplats i parken som ligger precis vid oss så dom skulle underhålla sig dær under tiden.

ikvæll blir det middag på restaurang om min kropp tillåter! mys! vi har ju bott i oslo i snart 8 månader och har unnat oss restaurangbesøk 1 gång, nær kim fyllde år. så nu blir det dags igen!

ha en toppendag puss! ♥



2010-05-13
 16:03:28

Loveboat !! :)

Hej allihopa!

Har verkligen inte tid att skriva egentligen. Kims familj kommer närsomhelst (tror vi) och jag är inte riktigt färdig med städningen och det hade varit skönt med en dusch innan också. Ikväll bjuds det på tacos, sen får vi se vad vi hittar på!

Gårkvällen kvar helt super! Efter jobbet så åkte jag hem och duschade och gjorde mig iordning! Sen när Kimsen kom hem och var färdig stack vi till Andreas för att dricka lite gott och äta pizza innan vi mötte upp dom andra och åkte till Aker brygge! Där mötte vi resten av folket vi skulle spendera kvällen med, ca 100 pers.. ;)
Sen gick vi ombord på Loveboat, där vi tog ett bord och satt och umgicks och hade allmänt trevligt någon timme. Riktigt mysigt!
Loveboat var alltså en båt (för er som inte fattade det) som Yatsi anordnade en kväll på, med bar och dansgolv! Vi var ca 100 pers, mest svenskar, och det var riktigt gutt! Fint väder var det, oftast iaf, hehe. Men det blev lite kallt när vi kom ut på havet så då gick vi ner och hittade ett bord och fortsatte myset :) Sen dansade vi lite och när vi kom tillbaka till land vid halv elva-tiden gick vi vidare till Yatsi och blev bjudna på sommarbuffé, gott gott! Alla var rätt trötta eftersom båten kändes som "festen" så det var dött ett par timmar, men sen mot nattimmarna kom dom flesta igång och det blev en riktigt rolig kväll! Vid tvåtiden tog vi taxi hem efter partande sen klockan 5, nöjda och glada. Som vanligt hade vi en inneboende över natten, eftersom killarna har en nyckel att dela på och Sebastian sov så gott...
Så imorse när vi vaknade gjorde jag hotellfrukost till mina grabbar, Kimsing och Andreas, och sen dess har jag alltså storstädat.

En riktigt lyckad kväll med goda vänner och en bra avslutning (nästan) på vårt Osloäventyr! Två helger kvar väntar...

(familjen Jensen kommer inte än på en timme så hinner lägga upp lite bilder OCH duscha! )


Kim och jag på båten :)


Tim, som fixade alla biljetter :)


Emma och Evelina :)


Haha, härlig bild! Jossan och Emsen :)


Jossan och Evelina :)


Emma och Jossan :)
(såå typisk jossemin !!!)




Hoppas ni har det bra allihopa, tänker på er! ♥

2010-05-11
 22:20:50

Gulligt !!!

Brukar få mail av min mor. Roliga mail. Idag kom ett till. Visst är det gulligt?

Om spermier från pappan inte träffar mammans ägg blir det bara en vanlig omelett av det.
/Mikael 6 år

För att få barn måste fröna tävla. Om de spurtar riktigt mycket är det risk att man får trillingar.
/Johan 7 år

För att det ska bli barn måste pappan spruta massvis av baciller in mammans ägg. Ägget är stort som ett gåsägg. Sedan slåss tjejbacillerna med killbacillerna. Och om tjejerna vinner så blir det en flickbaby.
/Julie 6 år

Om man inte kan få barn kan läkaren göra ett i provrör. Men de flesta barn är gjorda med vanliga rör.
/Fred 7 år

När babyn är inne i magen på sin mamma kallas den foster. Mamman kallas fostermor. Det första som bildas på fostret är öronen.
/Ida 6 år

Den stora kärleken blir större med åren. Den lilla går det inte lika bra för. Den minskar väldigt fort och slutar med skilsmässa med buller och bång
/Gun 7 år

Även om gamla tanter kan ha en väldigt stor anläggning är det helt slut på mjölkproduktionen.
/Håkan 7 år

Äldre kan inte få barn. Deras äggstockar har tagit slut och dessutom har mannen problem med protesen.
/Petter 9 år

Förr i tiden fick papporna inte lov att föda barn. De tyckte att det var omusikaliskt. Men idag är det vanligt att mamman och pappan föder barnet tillsammans.
/Kathrine 6år

Man måste inte gifta sig i kyrkan. Man kan gifta sig på socialkontoret.
Eller man kan flytta ihop utan att tala om det för någon. Det viktigaste är att man vet det själv.
/Nina 6år

Om man inte vill vara gift längre, för att mannen kanske var dummare än man trodde, så kan man skiljas som vänner.
/Marie 7år

När man gifter sig får man inte skratta. Och så får man inte säga nej.
/Cathrine 5år

Det är inte säkert att man vill gifta sig med vem som helst. Det är inte säkert att man vill klä av sig heller.
/Linn 7 år

När man gifter sig ger man varandra ett tysthetslöfte. Om man inte håller det, måste man skilja sig och då måste man dela på lamporna och knivarna och för det mesta kan man inte komma överens om vem som ska ha barnen. De som inte kommer överens om det måste gå till en börsmäklare. Han bestämmer att den ena ska ha barnen och då får den andra ett extra matbord istället.
/Regina 7år

Graverade mammor går med babyn i magen i ca 204 månader
/Hedda 6 år

Det är inte så bra för gravida kvinnor att ha ägglikör i urinen.
/Tove 9 år

Håret blir grått för att hjärncellerna skrumpnar ihop.
/Erland 6 år

Gamla tanter tycker om att se nakna män, de vill bara inte erkänna det när han frågar.
/Tone 7 år

Kvinnor består av äggstockar och så tänker de mer.
/Siri 6 år

Männen har flera framdelar på kroppen.
/Julie 6 år

Mannen slutar aldrig att göra celler, men han kommer i en sorts ålder han också. Den kallas panikåldern.
/Stina 9 år

Kejsarsnitt betyder att man skär ut babyn genom nödutgången.
/Martina 6 år

Min pappa säger att min mamma är medvetslös när hon handlar kläder.
/Marion 6 år

Min mamma är i alla fall väldigt söt, för hon har så väldigt långa tuttar.
/Mia 4 år

Man kan inte rå för hur man ser ut. Det får Gud ta på sig skulden för.
/Hassan 6 år

En gynekolog är... en som inte vet så mycket om halsen på folk.
/Erland 6 år

Mormödrar och farmödrar har väldigt stora behåar. De är så stora att jag får in hela rumpan och två knän i den ena gropen. I den andra får min bror plats.
/Katja 7 år

På mormorar är tuttarna liksom dubbelt synliga. Det är för att de har mjölkat så många familjemedlemmar.
/Heidi 6 år

Farmor tycker inte om att sola toppless. Det är för att hennes toppar har blivit lite lösaktiga.
/Stina 6 år

Vet att ni inte kunde låta bli att lee lite :)
Nu har Paradise börjat igen, så nu blir det back to tv !! Ha en toppenkväll! ♥


Alla har vi varit smååå..

2010-05-11
 20:12:17

Feel a little bit bad...

Förlåt mina vänner, får ju dåligt samvete när jag inte skriver.. Hehehe.

Evelina hängde med mig hem efter jobbet idag, hon hade ont i ryggen stackarn. Så då får man ställa upp som den forne massagemvgare man är! Alla dom som fattade det ordet, räck upp handen tack :)
Efter massagen satte vi oss och tittade på massa sjuka videos på youtube, och pratade en massa såklart :)
Kommer sakna min Evy när vi flyttar hem! Men hon får bannemig ta med sig Ubbe och Rickard och flytta hem hon också. Vad finns att göra här när vi har flyttat liksom? :D

När hon gick skrev Kim sms - på väg hem nu - så då var det dags för matlagning! Min lille Kimsing har ju spelat fotboll idag! Korpenfotboll med manpower var det för både honom och Andreas idag. Hade tänkt att åka och kolla först, men ingen vill joina så jag stannade hemma istället. Har ju faktiskt sett varenda match han har spelat här! (1...)
Satt istället och kollade på fototapeter, fy fan vad snygga det finns. Är grymt sugen på en sån till vår lägenhet som vi ska köpa (?) någongång i framtiden... Sjukt dyra dock. Men då får det helt enkelt sparas !! :D

Förresten... Kim vill ju alltså köpa en lägenhet, och jag tycker det känns säkrare att hyra en tills vi vet vad vi vill göra i livet (mogen som man är).. Men blir ändå jävligt sugen på det. Hittar vi en som vi absolut vill ha, så är det ju bättre att betala hyra till sig själv än att "slänga" bort pengarna till någon annan som Kim kallar det. Och det kan jag ju hålla med om. Åsikter någon ??

Aja. Kan ju vara bra att skaffa bra jobb till oss båda först, sen får vi se. Nu ska jag gå och handla mat. Imorgon är det ju stress iväg efter jobbet och på torsdag är det stängt, och vi behöver mjölk och sånt tills familjen Jensen kommer på besök :)
Blev alltså ingen storstädning idag, det får bli på torsdag när det är ledigt istället! :) Hoppas på mulet väder så man slipper få dåligt samvete! Höhö.


Kim och lillebror Simon i Danmark för några år sen.. Lika? :)

2010-05-10
 16:13:32

Stina :)

Fan vad underbart att vara hemma från jobbet INNAN tre idag! :) Men hade ju varit lite bättre om det hade varit sol så man hade kunnat lägga sig på balkongen och solat lite, nu är det skiftande mellan regn och sol och har varit hela dagen. Sjukt trist! 
Men visst är det ändå underbart när det regnar och luktar sommar? Det gjorde det idag och det gjorde att jag ändå fick sommarkänslor fast det spöregnade mot rutorna! :)

Fasen vad skönt med kortvecka denna veckan! Det är liksom måndag idag men ändå bara två jobbiga dagar kvar på jobbet! Sen är det långledigt! :)
Imorgon blir det att storstäda vår lilla söta lägenhet för på torsdag kommer Kims pappa med familj och ska bo hos oss till på lördag :)
Och på onsdag har jag ju fullt upp efter jobbet så skönt att ha det gjort då :)
Tror inte jag har berättat vad som händer på onsdag, och jag tänkte vänta med att berätta tills det är gjort. Lite roligt med överraskning, och det ska bli en riktig toppenkväll !! :D

Sen är det sista helgen Jossan och Tim är i norge, så det blir nog lite middag på någon restaurang på lördag, kanske tom uteservering om solen vill titta fram? Förmodlingen hänger hela gänget på, skulle vara grymt kul iaf :)

Yeye, kul att man kan skriva ett inlägg på absolut ingenting egentligen :) Verkade iaf som många gillade inlägget igår! Kul med lite respons :)
Nu ska jag nog sätta på en mysig film, snart kommer älskling hem och då blir det lite matlagning och sen ska vi nog äta upp resten av blåbärspajen jag bakade igår :) Sjukt god så jag längtar som fan, haha. Längtar tills man har en egen lägenhet så man kan börja baka lite bullar och sånt. Här har vi inte såna grejer ju.. Plus att det är så satans dyrt med vissa ingredienser. Men snart är man tillbaka i billigasverige igen :D


Måste ju gratta min fina vän Stina som fyllde år igår !!

Världens bästa minnen med dig vännen!

2010-05-09
 20:01:59

The big reason

Jag är glad idag.
Jag är lycklig.

För jag har idag insett att jag ju faktiskt har lyckats! Jag har lyckats vända anledningen till att jag flyttade till Oslo för 8 månader sen, till något bra igen!
Och det var ju det jag ville (bland annat) med den här flytten !!

Förra året störde jag mig på nästan allt i mitt liv (förutom en fin älskling och bra vänner och familj då såklart), och jag var väldigt ledsen. Jag kände mig som världens minsta människa som inte lyckades med någonting.
Därför tappade jag helt lusten för fotbollen och allt som kretsade runt det. Jag tyckte inte alls det var kul och hade noll motivation för träning och match. Träningsmatcherna gick och serien kom. Det blev en ond cirkel. Jag tyckte inte alls det var kul - vilket ledde till att jag var riktigt kass - som inte direkt gjorde det mer roligt och motivationen försvann mer och mer.

Jag kämpade igenom de sista månaderna, och väntade på en vändning. Alla har haft sina med- och motgångar i fotbollen, men jag har aldrig haft en under ett helt år och jag ville inte ge upp tanken på en vändning.
Fotbollen har betytt så himla mycket för mig under hela mitt liv så det var riktigt svårt för mig när jag bestämde mig för att sluta när serien var över. I samma veva som detta bestämde jag mig också för att flytta, för jag vet att jag inte hade kunnat hålla mig ifrån fotbollen om jag hade bott hemma. Så vi flyttade, Kim och jag, och jag ville verkligen inget annat än att känna lusten och hitta glädjen i att spela igen.

Efter någon månad här så kände jag att jag iaf ville testa igen, så jag tog kontakt med Vålerenga, ett lag här i Oslo som precis gått upp i div 1 (ungefär samma nivå som 2an hemma), och åkte iväg och tränade med dom. Visst var det kul att spela igen, men det var ändå inte samma sak och jag kände inte att det var värt det, alls.

Så jag bestämde mig helt enkelt för att ta en paus, helt, från både fotboll och träning överhuvudtaget. Och det tog ju flera månader innan jag bestämde mig för att börja träna lite på gym igen, men gym är verkligen inte min grej och det gick ju därefter. Så nu är jag ute och springer ibland, för att jag inte ska vara helt slut när jag tar mina första steg på fotbollsplanen igen.
Ja för när jag för knappt två månader sen var hemma och åkte för att titta på träningsmatchen mellan Lindsdal och Madesjö så blev jag så sugen att jag inte kunde sitta still. Och jag blev överlycklig för att känna den känslan igen.
Jag tränade två gånger den veckan och har aldrig haft mer träningsvärk dagarna efter, men det var också den skönaste träningsvärken jag haft i hela mitt liv.
Jag visste att jag ville spela fotboll igen.

Dom här två månaderna jag varit här i Oslo har jag hela tiden längtat efter att ta dom där stegen ut på fotbollsplanen igen. Och jag har bestämt mig för att inte ha samma krav på mig själv utan bara ha roligt (sen får vi väl se hur det går med det, hehe) men det hjälpte mig inte förra året att ha dom kraven och jag tror inte att det kommer att hjälpa mig något detta året heller.

Jag längtar tills jag får träffa alla mina tjejer i Lindsdal, särskilt min Fia som ju kommit tillbaka, och jag längtar tills min första match.
För det är därifrån jag fått min glädje i hela mitt liv och det är därifrån jag ska få den tillbaka!



PEPPA! Tre veckor kvar :D

2010-05-09
 12:08:18

9 maj :)

Ligger fortfarande i sängen, vaknade med sån sjuk huvudvärk igen. Börjar gå över nu med ett par tabletter i kroppen..
Kvällen igår var mysig! Vi gick som sagt hem till Jeppe och Andreas och grillade supergod mat! :) Sen spelade vi spel och snackade. När klockan närmade sig halv tolv gick Emma och Jossan hem, jag stannade kvar en stund med grabbarna, men sen gick jag hem runt kvart över tolv och somnade direkt.

Idag kommer min Kimsing hem! :) Har saknat honom. Så jag ska städa lägenheten snart och sen ska jag laga mat till han kommer hem tänkte jag! Kanske baka något gott också :) Vi måste börja tömma frysen och all annan mat nu när det bara är tre veckor kvar.
Har förresten fortfarande inte hört något om den där förbannade elräkningen så nu har jag lovat mig själv att inte tjata med på hyresvärden. Hon får skylla sig själv när hon inte har gjort ett skit för att hjälpa oss som hon lovade. Och hon har inte svarat på hur hon ska göra med varken lägenheten eller frysen. Vi köpte ju en frys när vi flyttade hit eftersom det inte fanns någon (vem fan har en lägenhet utan frys?!) och nu har vi frågat om hon vill köpa den och ha kvar den, men efter tre månader har hon fortfarande inte bestämt sig. Svårt val?

Aja. Nu kanske jag ska få i mig lite frukost så jag kan städa järnet sen! Hörs senare ♥

2010-05-08
 18:48:12

Svensexa

Hemma efter en underbar dag i Vigelandsparken med sol och gott sällskap! Igår var vi hos Emma, Jossan och Tim på lite fest. Det var kul och mycket folk man inte kände, men när dom andra drog ut så stannade Emma och jag kvar. Alltid så sjukt trött på fredagskvällarna så var inte alls sugna på att gå ut och dansa :) Jag sov iaf där för jag orkade inte gå hem, hehe. Men det var en rolig kväll iaf! :)
Idag vaknade vi vid halv tolv och fick panik för att vi sovit bort hela morgonen när det var så fint väder. Så jag sprang hem och bytte om till bikini och drog fram lite frukost som vi mumsade på i Vigelandsparken. Det är en jättemysig park som ligger precis bredvid vårt hus typ. Det var fullt med folk, och jag tror vi räknade till fem svensexor bland folket som satt vid oss.
När vi suttit en stund så kom det fram två killar från det stora gänget killar bredvid oss. Dom frågade om vi kunde gå med på att spela med på deras uppgift dom hade för killen med svensexan. Vi sa såklart ja, så efter någon timme kom han fram.
Hej, jag har tappat bort mitt nummer, kan jag få ditt?
Emma: Eh, jaa.. Så säger hon fel nummer.
Så berättar han att han har svensexa och uppgiften var att ragga upp några tjejer på svenska. Eh okej?

Så går han tillbaka och säger numret till sina kompisar, och så hör vi den ena: Men vi ringer då! Haha.
Dom blev jävligt paffa när de var någon annan som svarade..
Sen fortsatte han på nästa grupp tjejer och frågade på svenska om dom skulle knulla.
Kul svensexa liksom!

Ja, det var iaf en väldigt mysig dag och det var sjukt varmt! Kom hem för en timme sen och nu har jag duschat och gjort mig iordning. Kim ringde nyss och var överlycklig. Leeds vann sin match idag och gick då upp en serie, har dock ingen aning om vilken serie dom spelat i eller kommer spela i nästa år. Men glad var han iaf och det var ju kul ;) När jag berättat att vi har det skitvarmt och legat och solat hela dagen så säger han att det ösregnat i Göteborg hela dagen, haha. Och att speedwayen, som ju är anledningen till att han åkte till Göteborg kanske blir inställd nu pga regnet. Hehe stackarn.

Nu ligger jag i soffan och väntar på att Emma och Jossan ska bli klara så vi kan bege oss till Andreas och Jeppe och grilla lite god mat och kanske spela lite kubb :) Hoppas på en lika mysig kväll som dagen idag, så hörs vi senare! Puss ♥

Jossan tog alla kort med sin superkamera, så jag bjuder bara på några av mina usla kort. Men dom andra kommer upp :)


Emma, Jossan och Tim!


en av väldigt många konstiga statyer!


Väldigt mysig sjö, där matade vi även fåglarna med
mina mariekex!

2010-05-07
 11:01:56

Bondbrud?

Liten kille som tror han ær cool: Har du något sunt som innehåller blablablabla (fattar ingenting av hans 2 minuter långa babblande)
Jag: Nej.
Liten kille som tror han ær cool: Ne, du førstår ju ingenting før du ær ju från kalmar.
2 sek senare, liten kille som tror han ær cool: vet du att han ær kændis? (pekar på sin kompis)
Jag: det ær jag med.
Liten kille som tror han ær cool: visste du redan det?
Jag: jag ær också kændis.
Liten kille som tror han ær cool: va???!!!! før vadåååå??

Liten kille som tror han ær cool: ær du bonds flickvæn??
Japp, men det visste ni væl redan!

2010-05-06
 19:18:07

Schtinung !!

Så lätt blir ni inte av med mig. Höhöhö..
Världens konstigaste grej hände nyss.
Jag ligger här i sängen (ja fortfarande) med datorn, när jag hör en orkester utanför fönstret. Så jag drar på mig en tröja, och går ut på balkongen och tittar. Då kommer det en orkester, precis som jag trodde, men full med barn. Och på ena trumman står det Majorstuen skole. Haha.
Kom ganska snabbt fram till att dom nog övar inför 17 maj?
Kom även på att jag stod på balkongen, i en t-shirt. Och det står en massa folk ute på balkongerna bredvid. Märk att jag stod i t-shirt. Och trosor.
Ja, så nu har grannarna sett mig och min hängande rumpa. Kanske skulle bjudit på en liten dans, men jag hoppade det idag.

Nu har jag skypat med Stina i en halvtimme, och även hon fick höra den fina orkestermusiken eftersom dom gick runt huset ett par gånger och övade på sin gång. Hur svårt kan det vara liksom? Höger knä högt som fan upp i luften, sätt ner, vänster knä högt upp som fan i luften, sätt ner. Spela musik kan dom ju tydligen redan. Yeye. Nu ringde Jossan så nu ska jag vara lite social och samtidigt laga lite mat :) Puss ♥

2010-05-06
 18:28:45

Vad hände med mitt försök till ett seriöst inlägg?

Hade tänkt att lägga upp en film som jag hittade som Kim hade gjort för några år sen med massa foton på oss. Men jag vet inte hur man lägger upp en film som inte finns på internet redan? Min hjärna tänkte: Sjukt komplicerat med datorer. Och hör jag komplicerat och datorer så lägger jag ner.

Idag kom jag på den briljanta idén (som jag verkligen hoppas är en briljant idé) att rakpermanenta håret? Någon som gjort det och vet hur det funkar eller? Bra, dåligt??
Jag plattar ju håret varje dag, sjukt jobbigt. Och om jag inte gör det ser jag ut som ett jävla troll, så det är verkligen nödvändigt.
Så då måste det ju vara bra med en rakpermanering, haha. heter det ens så?
aja, jag skrev iaf mail till min frisör och frågade så jag hoppas hon är på att :)
man kanske iaf slipper att platta det varje dag..

somnade till i sängen efter jobbet idag, och efter det har jag bara legat kvar. när Kim kom hem slocknade han i soffan med en ljudbok i öronen och sen drog han på träning. så han har inte varit särskilt mycket sällskap (inte jag heller iofs..) men ikväll ska vi mysa med god mat och tv iaf. kanske en film om det hinns med innan måstet paradise hotell börjar vid halv tio!

imorgon lämnar han mig för göteborg hela helgen, han ska kolla på speedway. och Evelina och Rickard har åkt till Kalmar idag efter jobbet, för en helg där. Men kvar med ensamma mig är som tur är Emma och Jossan. Så det blir mys med dom i helgen. Det vankas fest tror jag?
Nu ska jag dra arslet ur sängen och greja iordning inför matlagningen tror jag. Kanske writar senare om det är någon som vill. Gör det säkert ändå även om ingen vill. Gör jag det inte så är det troligen för att jag inte vill. Vill jag så kanske jag inte skriver ändå. Hajar du??! 

2010-05-05
 21:55:38

Kimsing gull.

Paos i paradise hotell och då får man passa på att skriva. Har haft fullt upp hela dagen idag.
Efter jobbet åkte jag och Evelina in till stan, parkerade bilen och tog en runda på Gina tricot. Evelina sa den fina meningen: Hoppas det är rea nu.. Och vips! Så var det rea. Och heja vilken rea det var!
Jag hittade en najs tröja för 29 kr, en scarves för 19 kr, och lite annat smått och gott. Sen när man kom hem så låg Nellyklänningarna och väntade på mig i postlådan. Inte helt fel, och dom satt väldigt fint och var sköna som tusan :)
Men nu får det vara slut med shopping innan jag åker hem. För nu ska jag spara tusan sista månaden. Har lite panik efter att ha betalat resan i måndags så nu är det plötsligt mycket mindre på sparkontot igen. Trist som fan, men man vet ju iaf att det kommer något gott ur dom "förlorade" pengarna :)

Efter stanrundan gick jag hem och tog mig en skön dusch. Sen ställde jag mig och lagade god mat, pommes, lövbit och beasås tills min Kimling skulle komma hem. Han jobbade nämligen över idag, men när han kom hem så säger han: du vet väl att jag får mat på jobbet när jag jobbar över??
Tack för den. Haha, så jag fick äta mysmiddag för mig själv. Gullungen hade iaf med sig en present med sig till mig idag, hehe. Han stack nyss iväg på fotboll så nu har jag legat i soffan med täcket och myst till en härlig film.

Nu börjar paradise igen, lovely. Så skönt sköna människor och kommentarer alltså! Nu ska jag iaf tillbaka till soffan med täcket och mysa. Saknar mig Kimsing ♥

2010-05-04
 22:20:11

Mysdag!

Idag följde Evelina med mig på en sväng efter jobbet. Hehe, vi åkte och hämtade Emma vid hennes jobb och handlade lite maaat. Det var den roligaste dagen på länge, och många goa skratt. Hamnade lite vilse också men vi hann dit i tid tills hon slutat, kanske inte blev den bästa överraskningen direkt eftersom vi var tvungna att få lite experthjälp vart vi skulle. Det slutade med att hon fick möta oss vid ica..
Vi handlade lite grillad kyckling, potatissallad, bröd och för min del melon :) Sjukt gott!
Sen åkte vi hem till mig och åt och mös med en film. Har ni inte sett Law abiding citizen så är den filmen ett måste !!
Tack tjejer för en riktigt mysig dag!

Efter filmen gick dom hem och jag hoppade in i duschen, sen blev det lite diskning och strök alla kläder som Kim tvättade igår. Nu har vi gosat ner oss i soffan och kollar på Paradise Hotell :) Sen blir det nog sängen för min del tror jag.
Nu börjar paradise igen så vi får höras imorgon igen :) Puss ♥

2010-05-04
 11:29:00

sista jobbveckan (næstan...) :)

hej!
førlåt før dålig uppdatering, men igår mådde jag verkligen kasst. huvudværken har kommit tillbaka igen så nu lever jag på værktabletter igen.
jag ær iaf lite piggare idag. och ænnu gladade blir man ju nær man inser att det hær ær min sista vecka med 5 jobbdagar fram tills den 12 juli! om man bortser från några timmars jobb den 17 maj. ja, precis. jag ska jobba den 17 maj! men det kænns faktiskt helt okej eftersom det bara ær några timmar, med dubbelt betalt också. och eftersom jag som sagt inte ska jobba på så længe sen så behøver verkligen alla pengar jag kan få. jag hinner se allt kul ændå hoppas jag :) annars får det væl bli en norgetripp næsta år før att få se allt :)
jo, det hær ær alltså min sista hela jobbvecka på rættlænge, før næsta vecka ær det rød dag på torsdagen och då ær skolorna æven stængda på fredagen, sen måndagen direkt efter ær det ær det 17 maj då. Sen måndagen efter det ær det rød dag igen vilket innebær ledigt och sen jobbar jag sista dagen på fredagen!
så det ær verkligen inte lång tid kvar tills vi flyttar hem och det gør mig vældigt glad!
men blir samtidigt ledsen før jag vet att jag kommer sakna denna staden och allt jag lært mig tycka om. och såklart mina kæra norgevænner! men som tur ær så ær dom flesta ju från kalmar och dom andra kommer man ændå hålla kontakten med øver internet :) hoppas jag iaf.. :)

nu har jag kramp i hænderna efter att ha skrivit så mycket på detta sjukt konstiga tangenbord och det har tagit mig typ 100 år. nu blir det pizzaførsæljning hær på NTG och senare blir det pizzamys i min mage! :) det luktar sjukt gott efter Bonnies morgon med pizzabak :) hon ær duktig hon, och hær sitter jag och tar lite fnuttigt betalt ;) hehe ne, jag får mina ryck jag med ibland. har faktiskt fyllt på alla kylar med dricka hela morgonen. stolt!

puss på er mina kæra vænner ♥



btw, det ær snøovæder ute. hallå, det ær maj??!
2010-05-02
 21:30:18

Supersöndag

Förlåt för dålig uppdatering. Men helgen har faktiskt varit skit rent ut sagt så jag har inte haft någon lust till att blogga överhuvudtaget.

Aja, jobb imorgon igen. Enda positiva är väl att Evelina ska åka med mig en stund på morgnarna nu första dagarna iaf. Ska bli kul med lite sällskap :)

Satt ju och väntade på mail från nelly igår så jag skulle kunna beställa kläderna. Fick inget alls och idag skickade jag ett nytt mail, och fick svar efter en stund. Så nu har dom skrivit över mitt konto till norge. Men när jag skulle beställa det jag bestämt mig för igår så fanns inte bikinin kvar. Piss.
Så det fick iaf bli två klänningar, dock inte den svarta jag bestämt mig för igår.
Nu ska jag städa lite här hemma, och sen ska jag sova. Hoppas ni haft en bra helg med valborg och allt ♥

2010-05-01
 12:43:43

Nelly

Godmorgon!
Eller godkväll känns det snarare som för mig. Har varit klarvaken sen klockan sju, haha. Har legat i soffan med datorn, satt och letade kläder på ellos ett tag för jag har fått en sån där kod så man får rabatt, hehe. Men jag hittade typ bara ett par snygga skor så då kändes det lönlöst. Så jag gick istället in på nelly, och där hittade jag mer! :)
Har hittat två klänningar, en jättefin sommarklänning som jag tror jag ska ha på någon av tjejernas student och kanske mammas fest :) Får se hur den sitter bara. Sen är det en snygg svart klänning också :)
Tror faktiskt jag ska köpa mig en bikini till också ... Haha. Jag är fan bikiniberoende, detta blir den tredje jag köper för detta året, och då köpte jag en i thailand och två precis innan. Men det är ju så kul att kunna variera och man tröttnar så fort på dom tycker jag :)
Denna är iaf superfin och blir perfekt till sommaren och egyptenresan! :)

Nu sitter jag bara och väntar på ett mail från nelly. Blev ju så sjukt komplicerat när jag skulle beställa för jag vill ju såklart ha det hit till norge. Jag kunde ändra adress till min norska men inte landet, så jag fick ju felmeddelande hela tiden. Så nu har jag skrivit mail till kundservicen och fick svar att hon kunde ändra mitt konto till norskt istället. Så jag ska bara få klartecken nu att det är klart så jag kan beställa allt :)

Kim ligger fortfarande och sover, dom var ju ute igår grabbisarna och han var inte hemma förrän 4. Och då vaknade jag ju såklart och kunde inte somna om. Och eftersom jag ska ut ikväll så blir det inte mycket sömn för mig denna helgen. Men men. Får bli en riktig slappdag imorgon igen som alla söndagar :)

Tänkte lägga upp bilder på kläderna men orkar inte leta upp dom igen, så jag får visa dom när dom har kommit istället :) Puss ♥


Bild från thailand i vintras!