2012-04-29
 11:31:15

Nu får det vara nog,

Det blev en sväng till Malmö igår, och efter att ha varit på resande fot från 08.00-22.15 kom vi hem med en förlust i bagaget. Det var inte kul. Den var tung. Den tog all luft i bussen och den var fan jobbig att bära. Nu har den här tungs ryggsäcken blivit för tung och det är dags att släppa på vikten. Så idag sticker blaget iväg till landsbro för att hämta hem en fin 3poängare och på tisdag är det dags att dra till Rödeby och spela lite svenska cupen. Vi behöver två vinster. Och vi ska ta två vinster.

När jag kom hem igår mötte två vänner upp mig här hemma och vi kollade på en film och snackade lite. Eftersom vi var hemma så pass sent var jag inte i säng förrän efter ett. Så jag tog en sovmorgon idag. Nu har jag ätit frukost och laddat upp hela soffbordet med massa grejer. För jag sitter just nu med fötterna i fotbad och tänkte lägga den närmsta timman på att ta hand om dom på bästa sätt. Sen läggs dagen på plugg. Den största delen iaf! :)
Ha en bra söndag vänner!

2012-04-27
 09:47:55

Mental träning och viljan att bli singel,

Mental träning med Maria Kehagia igår igen. Jag vet inte, men det har aldrig varit min grej det där. Positiva målbilder? Ja jag försöker. Men det går alltid åt helvete när jag ens försöker.
När jag ska sätta upp en positiv målbild innan match eller träning, så sätter jag ju "jag ska vara bäst", det är väl inte så lustigt tänker ni. Ne, men då menar jag bäst. På allt. Om jag då börjar matchen med en missad passning, en förlorad duell och ett dåligt skott då har jag ju inte varit bäst. Och då blir jag förbannad istället och min match är förbi.

Knäpp? Jaaa ganska. Funkar det bra för mig? Neeej inte särskilt. Jobbar jag med det? Varje dag. Vill jag fortfarande vara bäst? Ja absolut.

Utan viljan kommer vi ju ingenstans. Och jag skulle inte se någon mening med att spela fotboll om man inte varje gång vill vara bäst. Måste bara lära mig att tänka om. Och jag är på god väg. När det gäller fotbollen iaf...

Men ibland, nojar jag sönder precis allt, och när man är i den situationen, som nu, då vill jag bara göra slut med min hjärna. Slänga den på golvet. Hoppa på den. Hårt. Och bara låta den ligga kvar där.
Nu är ju det faktiskt ganska så omöjligt, så vi får väl börja med parterapi istället. Någon som vet någon bra?

2012-04-24
 21:55:23

Myskväll,

Ikväll är första kvällen på länge som jag har kunnat lägga mig ner i soffan och slappna av lite. Har tänt massa ljus, laddat upp med ett stort glas juice och godis, och kollar på top model.
Första kvällen på länge som jag är ensam också. Annars blir det mycket häng med vänner kvällarna som är lediga eller den tiden mellan träning och läggdags. Eller så har jag varit alldeles för trött för att ens mellanlanda i soffan och har bara slängt mig direkt i sängen.

Men ikväll njuter jag!

2012-04-23
 17:30:51

Första90minuterna,

Igår fick jag spela mina första 90 min i div 1. Det var väl i princip det enda positiva, för vi förlorade matchen med 2-1 och mina fötter ville inte samarbeta.
Nu har vi börjat få en aning om vad div1-spelet kommer handla om och nu är det dags att vi börjar spela boll som vi så väl vet att vi kan.
Jag såg ju inte matchen förra helgen, men efter vad jag har hört om den matchen och vad jag upplevde igår är att vi inte riktigt vågar ta in bollen och spela. Till varandra. Istället för att bara slå iväg bollen varenda gång man får den.

Dags att inse att vi kan det här.

2012-04-20
 09:07:16

Underbara ungar,

Okej, jag är sämst. En vecka sen jag skrev sist. Jag vet.
Meeen, har haft annat för mig. Som att vara ledig. Det tar mycket tid!

Igår kom Jolin och hämtade hunden. Så efter tre veckor är jag nu helt ensam. Det är tyst och tomt och ingen kommer och myser med en på morgonen.
Imorgon bitti däremot kommer jag vakna med 18 6-7-8-åringar runtomkring mig. Jag ska nämligen på övernattning ikväll!
Jag ska jobba lite hos mamma, och vi ska laga tacos, leka skattjakt, äta massa godis, prata och massa annat. Det ska bli jättemysigt. Träffade dom för första gången i onsdags, och jag hade glömt känslan när fem barn är på en hela tiden och vill sitta i knät, hålla handen och mysa.. Ikväll är det dags igen! Underbara ungar.

Negativt är att jag missar träningen ikväll, men jag visste inte om att vi skulle byta träningsdagar denna veckan när jag lovade att jobba. Men, det innebär en extra dag att ta hand om mina fötter som kanske är på bättringsvägen äntligen. Jag hoppas på uttagning till helgens match på söndag! Hemma hos Eskilstuna United.. Det skulle innebära premiärmatch i ettan för Åsa Nylander :) Vi hörs!

2012-04-14
 17:33:51

Liffeniettan,

Så sjukt stolt och glad!! Mina älskade lagkamrater åker upp till Karlstad och hämtar hem en poäng efter en jäkla kämparinsats! Camilla fixar ledningen med 1-0 efter 44 min, och sen håller vi i det till den 70e minuten när dom får en straff och gör 1-1.
Sjukt starkt gjort och jag hade sååå gärna velat vara med !!! På måndag är allt med skolan lugnt igen för ett par veckor iaf, foten/fötterna SKA vara okej och då jävlar ska jag visa att jag vill ha en av dom där startplatserna på söndag när Eskilstuna kommer på besök!

Vi ba tjööör.

2012-04-13
 09:00:57

Jag vill också...

Om några timmar samlas 17 spelsugna tjejer på Fjölebro. Om några timmar sitter dom på bussen mot Karlstad. Om några timmar sitter jag hemma i lägenheten och pluggar.
Imorgon bitti går 17 spelsugna tjejer upp och äter hotellfrukost, har samling, laddar för match, byter om och spelar match.
Imorgon bitti äter jag frukost ensam i lägenheten, gör mig iordning, laddar för tenta, drar till skolan och skriver tentan.

Livet är orättvist.....

2012-04-12
 08:39:57

Bollkallen, tenta, frukost,

Godmorgon alla glada och äckligmorgon alla sura!

Jag tog mig en sovmorgon idag. Till halv nio undrar ni? Ja. Den senaste tiden har jag inte sovit längre än till sju, och det är jobbigt för en student som mig. Idag har vi seminarium på schemat, och det börjar inte förrän klockan ett. Så innan det blir det lite tentaplugg. Har ju tenta på lördag. Kan inte se det som något positivt alls, eftersom jag missar seriepremiären i karlstad. Jag kan vara den bittraste av alla bittra människor i hela världen för det.
Meeen, skolan går före och jag har själv gjort valet att göra tentan på lördag för att inte hamna 71883 år efter alla andra. Jag vill bara klara dom här kurserna nu så man kan mooova on med sitt liv. Typ.

Nehe. Jag har sett att barometerns bollkallen kommer ut idag, så dags att hoppa upp ur sängen, göra sig en god frukost och kolla igenom den. Bra start på dagen! Tjjjjarå!

2012-04-09
 10:58:02

Faanks Liffen,

Trött. Jag är trött. Ja det är jag.

Kom hem från förmodligen det roligaste träningslägret som någonsin funnits och kommer finnas. Fotbollsmässigt blev schemat ändrat, eftersom Damsö inte vågade möta oss. Så fredagen blev en förmiddagsträning och inte mindre än tre möten. Teori och målsättningar, spelarråd togs ut, praktiska saker inför serien fixades, vi fick en kostföreläsning av fyssofia och massa annat..

I lördags var det match mot Mönsterås, och jag fick starta som innermitt. Fint. Vi vann matchen med 5-1 :)
Det enda negativa med vår danmarkstripp var ju då vädret. Regn, snö och storm under ett träningsläger borde ju fan vara förbjudet. Meen, vi stod ut. Hade inte direkt något val.

Förutom fotboll bestod helgen av massa skratt, prat, mys, pingis (och då såklart vinster), mat, massa pranks och nya vänner. Helgen avslutades med lite fest i lördags, där det bjöds på inkilning av Liffens nyförvärv!! Men vi var några stycken som insåg att vi aldrig kommer byta klubb... Inte bara för att liffen är sjukt bra, utan för att man aldrig vill vara med om en inkilning. Haha.

Eftersom planerna inte var dom bästa och vädret inte ville som vi blev det ju istället världens bästa tillfälle att få ihop sammanhållningen i klubben och mellan lagen. Vi var många som inte visste namnet på nästan hälften av spelarna i herrlaget när vi satte oss i bussen i torsdags. Och igår när vi kom hem till Fjölebro var vi nog mer ett lag än två.

Det är lite tomt idag! Vaknade upp i stugan, tyst. Åt frukost ensam, tyst. Ligger i soffan ensam, tyst.

Fick förresten ett samtal av Fia som frågade om jag ville komma bort på frukost, så jag var nog inte ensam om att känna mig lite lost..
Vi har glömt hur vardagen känns!

2012-04-05
 09:05:26

Hurmångaliffarefårplatsienbuss?

För ett år sen tryckte vi in hela damlaget i en minibuss. Hur vi kom in, eller ut vet jag inte. Men vi klarade det.
I år tänkte vi att vi ska slå rekordet och tog därför med herrarna på träningslägret. Men denna gången tog vi en stor buss. Och full är den. Den är så full att vi fick fylla en bil också.

Nu är vi på väg iaf. Får se om det blir några fler klassikers på liffenpåträningslägerlistan. Förra året drogs det en hel del goa kommentarer. Jag är väl inte särskilt orolig att den kommer vara kort i år iofs..

Nyförvärven bland herrarna har varsin väst. Nyförvärven bland damerna har varsin mössa med namn. Så i år hälsar i Rakel, Görel, Boel, Ursula och Harriett välkomna till klubben. Ni kommer inte komma härifrån utan men för livet. Här är vi inte helt normala.

Träning i em, träning imorgon bitti, match imorgon em, träning lördag morgon, match lördag em, buss hem söndag. Kläm in lite mat, sömn och skratt däremellan och ni har vår helg. Hörs? Jao!

2012-04-02
 22:42:36

Hatade måndag,

Min kropp har fått för sig att bråka med mig på måndagar. Jag vet inte vad jag har gjort för att förtjäna detta. För två veckor sen missade jag måndagsträningen pga migrän och idag pga magproblem. Kan säga att jag inte rört mig många meter förutom mellan toan och soffan ikväll. Bättre mår jag nu iaf, lite mat har jag fått i mig och hunden har fått sin kvällsrunda. Hon fick lite tröstgodis nyss för att den blev lite för kort..
Det tar vi igen imorn, för nu är måndagen snart slut så då mår vi bra igen! Du käre tisdag, du är mer än välkommen! Godnatt, nu ska jag bädda ner mig i en varm säng bredvid en gosig hund och slockna på två korta sekunder...

Ps. Har jag sagt att skolveckan redan är slut? Jo tack :)

2012-04-01
 19:22:33

Vänsterfoten är inte som vanligt,

Två matcher, två stämplingar, två blåtår och ett förjävligt skoskav. Lägger man ihop det innebär det ungefär att alla skor känns som tio storlekar för små. Ja, lite ont gör det. Men ingenting kan få mig att ligga inne och tycka synd om mig själv. Nej nej. Är man hundvakt blir det ett par promenader och några timmar ute i det "sköna" vädret. Med skor.

 

Idag har vi varit ute i Lindsdal och kollat på herrarnas träningsmatch tillsammans med min kära pappa - som så flitligt följer min blogg så hej pappa! Och igår var det ju match då, vi mötte Rödeby hemma på Fjölebro i snön. Det blev till slut 3-3 efter massa kamp och sånt. På torsdag åker vi förresten iväg till Danmark och Tisvildeleje för träningsläger tillsammans med herrarna. Det blir alltså en fullsatt buss + en bil som drar iväg. Vi hoppas på en bra påskhelg med fint väder, goa träningar och spännande matcher!