2012-02-29
 17:15:28

Det är på fjölet det händer,

Nu har jag gjort tre fotbollsträningar sen min månad utan fotboll. Det är helt sjukt vad kul det är. Jag tror man glömmer bort det ibland när man är mitt uppe i det, när allt bara flyter på. Eller alltså det är ju alltid kul, men nu är det askul!


Bara lyckan över att komma ut till fjölet och träffa alla tjejerna, höra snacket i omklädningsrummet, gå ut och ställa sig i förmodligen världens största trixring och vara glad om man får röra bollen en gång, och sen köra ett fint fotbollspass med dom där två obligatoriska löpövningarna då man springer tills man stupar. Nästan. När man stupat och kommit upp på fötter igen så får man ta sig en varm dusch till go musik, massa sång (skrik), dans och allt sånt.

Ja, inget slår Liffenbrudarnas shower i omklädningsrummet, och dom som missar det missar verkligen nåt.
Har funderat på att dokumentera det någon gång, men det har alltid varit så att det som händer där, stannar där, så det får nog förbli så i fortsättningen med..

2012-02-27
 22:56:15

Fin och full plånbok,

Mycket bra måndag! Efter en ny föreläsning på den "nya" kursen, så stack jag och Josef (i klassen) ut till Mediamarkt och vad kom jag ut med? En skrivare. Helt logiskt.

Sen drev jag runt på stan hela eftermiddagen, först ensam och sen en stund med Malin, och sen med Alex :) Det blev ganska mycket shopping och en fika/lunch, innan jag drog in till Hannispannis och hälsade på när hon slet sjukt hårt på jobbet..... Vissa har det bra.

Dagen avslutades med en go dubbelträning ute i Lindsdal med styrka och fotbollspass. Go träningsvärk i magen imorgon. Fint ska de va :)
Nu: sova! Natti natti :)

2012-02-26
 09:28:27

Fint ska de va,

Vilken sjukt underbar känsla att vakna idag! Inte många fel alls!

1. Solen skiner, snön är borta och det är grönt utanför mitt fönster!

2. Tentan skrevs igår, och lättnaden som känns över att den är skriven är ju så sjukt stor.

3. Idag är det dags för Åsa att gå ut på en fotbollsplan för att spela match igen! Efter fyra veckors "vila" kör vi träningsmatch i Nybro, mot madesjös blag. Jag ska sitta på bänken och hoppa in en stund, men det duger alldeles utmärkt för mig. Hoppas min kropp tillåter spel bara! Men jag ska springa tills jag stupar :)

Nu, dags för frukost! Puss :)

2012-02-23
 17:32:11

Äntligen dags för lite bollkontakt,

Snart bär det av till den första fotbollsträningen på fyra veckor. Galet! Ska bli skönt att få springa av sig lite. Hoppas att halsen vill samarbeta under träningen iaf, sen kan den krångla hur mycket den vill ikväll och inatt! Bara jag får en okej träning. Det är vad jag behöver just nu!

För nu har jag spenderat 9-10 timmar per dag på bibblan och pluggat, pluggat, pluggat! På lördag 9.00 är det dags, då ska allt ner på det där pappret!
Jag är förvånansvärt lugn än så länge. Jag är mer nervös för att jag inte är nervös än för tentan. Haha. Jag och min hjärna alltså.. :)

2012-02-18
 19:39:04

Något öm kropp,

Jag är helt slut.

Nu har jag kört fyra fyspass denna veckan, och sen en flytt på de. Och fysen idag var inte sämre än dom andra passen. Mina armar är något ömma kan jag säga. Sen att man har ben känns ju.
På måndag är det dags för ett nytt fyspass, och det blir ju dubbelfys för vissa. För om man inte ens kan bli minsta lilla andfådd utan att hela halsen ska tjockna ihop och fyllas med slem (förlåt till känsliga läsare) så är nog en fotbollsträning fortfarande en bit bort.

Jag tror inte ens jag behöver skriva ens hur mycket jag hatar situationen just nu. Men jag gör det ändå: Skit. Fan. Helvete.

2012-02-18
 15:19:41

Det är kul med eget,

Har man en lägenhet är man glad för det. Och då bor man i den,

fastän man inte har mycket mer än en säng.


Jag har ju såklart andra möbler men dom står bra där dom står, i ett hörn. För jag bor just nu mitt i en byggarbetsplats och innan renoveringen är färdig kan jag inte ställa ut så mycket möbler. Och det innebär att jag inte kan ställa ut så mycket mer än en lampa lite här och var för att överhuvudtaget se något. Och så lite tallrikar, glas och bestick i köket då. Men jag har ingen mat så jag kan inte äta nåt ändå, så det är lite överflöd av saker egentligen kanske. Det var mest för att jag inte hade något att göra igår. Fast det hade jag ju egentligen. Fast det sket jag i. För jag har så fina tallrikaaaar.

 

Ska sluta skriva nu, för jag har inget vettigt att skriva. Skriver mest för att jag ska göra nåt. För jag har ju massa annat att göra egentligen. Som att läsa lite.


Så jag åker och tränar.



2012-02-18
 15:06:41

Smart mamma,

Jag, mamma, Lotta (min moster), Jolin och Lovisa (kusin) sitter i jacuzzin på Skansen spa.

Mamma frågar vad klockan är och Lotta svarar: tio i tio.

Mamma: Va?

Lotta: Tio i tio.

Mamma: Men jag ser bara en visare?

 

Det är fan lustigt att jag blev så smart som jag blev, kan jag känna ibland.



Förutom den lilla klockincidenten hade vi en riktigt mysig dag med prat (smart prat ska tilläggas), simma i poolen, bada jacuzzi, massage och god lunch.

(Ska lägga till att jag faktiskt satt och pluggade också. För det går ju inte att gå plugglös en hel dag..)



2012-02-15
 20:06:08

Måste få klaga en gång till,

Jag överdriver inte om jag säger att jag har glömt hur man lever ett liv utan tentaplugg, tentaångest, tentamardrömmar.
Och jag överdriver inte om jag säger att jag ska sova ett helt dygn i sträck efter tentadagen.

Varför? Jo:
Ikväll skulle vi ha mötts upp på stan och kollat på Milan-Arsenal. Men vi är för trötta.
Imorgon skulle jag ha börjat flytta in i lägenheten, men jag måste plugga.
På lördag skulle jag ha gått på spa och slappnat av, men nu ska jag på spa och plugga.

Åja, vad är väl ett liv utan plugg? Faktiskt ganska så tråkigt, och långtråkigt, och alldeles alldeles ooosmart..

För in i tusan vad jag kommer kunna saker! Snart... Kanske..

2012-02-14
 09:30:00

Alla starka hjärtans dag,

Vaknade upp idag och såg att det var alla hjärtans dag. Hade nästan glömt att den fanns. Men bara för att jag kanske är ensam utåt är jag ju inte så ensam, så jag är inte bitter.

Imorse t.ex. hade jag ju sällskap av min kära vän - träningsvärken. Den är trogen. Man vet att den kommer när man gjort något bra, den kommer när man förtjänar den.
Nästa trogna och givmilda vän är ju faktiskt frukosten. Den bara är ju där varje dag, och ger av sig själv, och kräver aldrig något tillbaka.
Och vad är ett kärleksbrev jämfört med en kopp kaffe? Den värmer ju hjärtat varje dag, varje gång liksom.

Ne, onödigt det där med att vara bitter på alla hjärtans dag tycker jag. Njut av det du har istället. Så nu ska jag åka till skolan med min dejt för dagen - träningsvärken.




2012-02-13
 17:43:50

Vi går väl alla på samma jord?

Mycket snack om att komma ner på jorden just nu.. Vad jag vet har varken jag eller någon annan i vårt lag gått på någon annan jord än denna..
Inomhus och utomhus är skilda saker, och att det har gått bra på cuperna säger ingenting om utomhussäsongen.

Vi - spelarna och ledarna - i Lindsdal har fortfarande fötterna på jorden och har haft sen första dagen som div 1-lag. Sen första sekunden, minuten och timmen som div 1-lag, ända sen domarn blåste i pipan där uppe i Stockholm för några månader sen..

Vi vet vad som kommer krävas av oss i år, vi vet att det kommer bli tufft, och vi visste vad som väntade oss i lördags när vi åkte upp till Växjö för att möta Öster. Samtidigt så vet vi vad vi kan, när vi är fulltränade, alla är tillbaka från skador och sjukdomar, alla känner sig bekväma på sina positioner - vare sig man bytt eller är kvar på samma, och vi har tajtat till vårt spel till perfektion. Men vi är inte där än, vi har en bit kvar, och vi har två månader på oss. Många träningar, ett träningsläger och några träningsmatcher.

Så vi hade varit lika mycket nere på jorden om det blivit 2-0, 6-0 eller 10-0. Nu blev det 7-1.
Och dom som såg matchen i tipshallen i lördags, såg en jämn första halvlek spelmässigt, som slutade 2-0. Sen i andra halvlek orkade vi inte riktigt hålla ihop laget, och vi tappade vårt egna spel. Vi släpper in 3 mål på hörnor, och det är verkligen inte okej. Dom andra två spelmålen är väl inte så mycket att säga om. Snygga solomål.

Camilla sprang ifrån backlinjen i andra halvlek och la in bollen snyggt i målvaktens högra kryss. Kul att Milla får börja träningssäsongen med ett mål :) Nu är det dags för nästa träningsmatch om 2 veckor hemma mot Madesjö, som var uppe i Falun i helgen och spelade finalspelet i SM men som förlorade båda matcherna. Kul ändå att ett lag satte Småland på kartan i finalspelet :)

Nu ska jag snart ner till Fjölebro och möta upp tjejerna för ett dubbelpass. Först styrka med vår fystränare och efter det ett fotbollspass.
För mig blir det däremot 10 dagar till utan fotbollsträning då läkarn ringde idag och hittat orsaken till halsproblemen jag dragit på i några månader. Så nu blir det antibiotika i 10 dagar och SEN kör vi. Då jävlar är det full fart framåt för att vara i form till seriepremiären i Karlstad 15 april !!

2012-02-12
 22:19:27

Vi är lite oense, min kropp och jag,

Har man legat i riktig migrän i ett dygn i början av veckan, så får man väl vara glad att det andra anfallet för veckan bara blev några timmar långt.
Och jag som trodde jag var kvitt min förbannade migrän. Bara att tänka om. Nu hoppas jag det dröjer till nästa gång iaf. För det är inget kul tidsfördriv kan jag tycka.

Imorn är det äntligen måndag. Ny vecka, och det innebär ju ny träningsvecka. Och jag ska äntligen få träna lite fotboll! Tack Gud.

2012-02-11
 12:18:22

Bitter,

Om man går på samlingen, får höra matchgenomgången, startelvan, taktiken, fasta situationer, peppningen. Om man sätter sig i bussen med laget, alla på sin plats, snackar skit, äter, lyssnar på musik, och sen kommer på att man inte ens ska spela. Då går det inte att hålla sig annat än jävligt bitter faktiskt. Fan. Fan. Fan.

Jag vill också springa efter den där jävla bollen. Nu. Om 1 timme och 45 min. Istället ska man sitta på en hård läktare och se allt utifrån. Uppifrån. Från sidan.

Jag ska fanimig vara med nästa match, och ge allt jag har för laget. Så det så.

2012-02-09
 08:36:01

Bibblis all day,

Har man en ledig dag när man pluggar, är man inte ledig för att man pluggar.
Japp! Drar till bibblan hela dagen för att nöta, nöta, nöta...

Roligare än så blir det inte. Fast det kan va rätt kul det med. Så ska inte klaga :) Min lilla extrafamilj är ju där också! Fint som stryk :)

Ha de fint! Puss heeej!

2012-02-07
 09:42:41

Bra måndag,

Okeeeej, vet inte vad som hände, men huvudvärken från hell besökte mig igår. Lägg då till världens illamående också så har vi min måndags eftermiddag och kväll.. Sov i princip hela tiden, eller blundade iaf eftersom huvet bara skrek när jag öppnade ögonen typ. Och då blev besöken till toan helt plötsligt lite mer akuta. Askul..

Efter att mamma tagit fram hela medicinskåpet, så kunde jag faktiskt somna ordentligt, och nu vaknade jag för en stund sen till brors fina pianospel. Det kommer jag sakna när jag har flyttat :)

Fick hoppa föreläsningen idag, (fanfanfan) men vill inte sitta där om jag skulle bli sämre igen. Annars har jag bara lite huvudvärk idag, vad jag kan känna härifrån sängen. Jag hoppas, hoppas, hoppas att det blir bättre under dagen så jag kan få åka ner till träningen och hälsa på mina fina tjejer i liften. Sjukt saknade nu!
Imorn blir det läkarbesök för Åsa! Håll tummarna!!

2012-02-04
 18:00:36

Förtydligande,

Okej, en av mina bloggfans (pappa) kommenterade mitt förra inlägg, så får kanske förtydliga det lite..

1. Jag var inte ute och festade igår. Vi var på bio och sen gick vi till krögers, drack cola och pratade. Det blev sent för att vi väntade på några kompisar som festade som skulle åka med oss hem. Punkt.

2. Jag kunde inte träna idag eftersom jag har problem med min hals. Det blir ett litet samtal till farbror doktorn på måndag för att kolla läget. Punkt.

Sammanfattning: Jag låg alltså inte inne idag och missade träningen för att jag var bakis. Jag var trött. Nu är jag piggare. Punkt.

Nu ska jag snart in till stan och umgås med ett litet gäng från klassen! Ha en mysig lördagskväll, det ska jag ha! :) Puss & hej!

2012-02-04
 15:36:03

Lugn lördag,

Efter en trevlig kväll ute igår med Sophia och Amy, med bio och krögers så är jag lite lagom trött idag. Lägger man sen till en jädra förkylning och en förvirrad hjärna efter en skolvecka har bl resultatet på min kropp idag.
Jag ligger nerbäddad i sängen, har fyllt hela dagen med att plugga lite. Läst igenom våra sammanfattningar och ett antal sidor i boken. Kul lördag.

Det värsta är att jag fortsätter missa träningar och det suger.
Nu ska jag lägga bort böckerna, bara lyssna på musik och vila en stund. Njuta av lördagen helt enkelt. Ha det fint!

2012-02-02
 17:38:16

Det finns en anledning till skyltarna, puckon,

Ja, det är kallt, snö och halt ute. Och jag kan acceptera att folk tycker att det är läskigt och kör försiktigt.

Men vi säger att det är en 70väg. Vägen är ändå hyfsat snöfri, och bilen framför väljer att köra i 50. Som sagt, helt okej för mig.
100, 200 meter efter blir det på exakt SAMMA väg och samma väglag 50 km/h.

Varför i helvete ska bilen då helt plötsligt köra 30??!!?

Blir det mer halt då, och en större fara bara för att ursprungshastigheten sänktes 20 km/h??
Isf har jag nog missuppfattat hela grejen med vinterväglag. Och då ber jag om ursäkt för det här inlägget. Annars kan ni ju lära er läsa på skyltarna och använda ert sunda förnuft lite bättre än så!! Tack och hej.

2012-02-01
 15:53:19

Vinterjackan på,

Vet inte om jag kan säga att det är så kul att sitta på föreläsning när man nästan fryser ihjäl ena sekunden och sen svettas som en gris nästa. Efter lite kaffe i kroppen och så småningom lite mat är jag nu lite piggare igen. Efter föreläsningen och lunchen då med min fina lilla studiegrupp stack jag upp till dom gamla kollegorna på Riksbyggen och hälsade på lite :)

Nu ligger jag hemma i soffan och tar igen mig efter dagen.. Hunnit plugga lite har jag gjort också. Fan så flitig man har blivit.. Och då har den riktiga tentaperioden inte ens börjat.. Gah. Bara att tagga.. Börjar med lite glee på tv tror jag.. :)

Men vi hörsrå :) Ha de kalas!